A DH egypercese

2017.12.11. 06:45

Gyalogos segítség

A minap szemtanúja voltam az autósok rémálmának.

Bajusz György

A gyermekeimet hoztam az iskolába, a Vasmű úti forgalmas kereszteződésben láttam meg a lerobbant autót. Mindenki próbálta kerülgetni – több-kevesebb sikerrel.

Mi is hosszabb várakozás után tudtunk lekanyarodni a Vasmű útról. Kiraktam a gyerekeket az iskolánál, és indultam visszafelé, az autó még mindig a kereszteződésben állt. A vezetője telefonált – gondolom, megpróbált segítséget kérni. Sikerült leparkolnom a közelben, és elindultam a kereszteződés felé. Integettem a bajba jutott autósnak, jelezve, hogy segítek eltolni az autót.

A sofőr kiszállt, én közeledtem az autó felé.

A közlekedő autós társak viszont nem kíméltek minket. Villogtak, öklüket rázták, mutogattak...

Éppen az autóhoz értem, amikor a másik oldalról is jött egy gyalogos, hogy segítsen eltolni az autót az útból. Nem telt egy percbe sem, hogy egy parkolóba be tudtuk gurítani a kocsit.

Mindezek után elgondolkodtam, hogy milyen gondolatok járnak a közlekedők fejében ilyen helyzetekben. Talán ötven autó is elment a lerobban jármű mellett, de egy sem állt meg segíteni, csak kerülgették az „akadályt”.

Csupán két gyalogos sietett a megszorult sofőr segítségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!