A DH EGYPERCESE

2017.10.21. 06:45

Ne adjunk munkát a mentőknek...

PEKAREK JÁNOS

szikla

Alaposan megosztotta az internetezők társadalmát egy videó, amely Izlandon készült.

Felelőtlenség vagy bátor tett? Ezt feszegetik a videót megnézők.

A felvételen annyi látszik, hogy a túrázó (kezében tartott kamerával) végigsétál egy rendkívül szűk hegygerincen, hogy felálljon egy cirka háromszáz-négyszáz méter magas, alig néhány talpalatnyi hegycsúcsra, gyönyörködni a panorámában.

A panoráma gyönyörű.

Ami azt illeti, nekem már a videót nézve hányingerem volt – arra pedig semmi esély, hogy valaha is erre, vagy akár erre csak halványan emlékeztető hegycsúcsra felsétáljak. Ahogy mondani szokták: én már akkor is szédülök a magasságtól, ha megtalpaltatom a cipőmet...

Viszont a felvétel készítője minden jel szerint nem ilyen: úgy sétál a gerincen, úgy lép fel a csúcsra, nem, hogy biztosítás, de minden kapaszkodás nélkül is, mint más otthon a sámlira.

Mondhatnánk, hogy ha neki ez így megy, hát akkor menjen! Ne tartsuk vissza!

A második vagy harmadik gondolat ezután azonban mégis az, hogy még a legjobbakkal is előfordult már tévedés, rossz lépés (gondoljunk csak a kitűnő hegymászóra, Erőss Zsoltra), ami után komoly mentőakciókat kellett indítani.

Ha lehet, ne adjunk munkát a mentőknek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!