A DH egypercese

2018.01.18. 06:45

Biztos, hogy anonim…?!

Aki használ különböző időközönként e-mail rendszert, szerintem ismeri azt az érzést, amikor belépés után körülbelül húsz percig a nemkívánt üzeneteket törli az ember.

Kovács Anita

Én speciel a gyanúsan csábító, értékes nyereményeket lebegtető címszavaknál bele sem nézek az üzenetbe, hanem laza mozdulattal pipálom és helyezem át a kuka mappába. A spam szűrőt is hiába használom, mert egyszerűen azzal is képtelenség kivédeni, hogy ne szivárogjanak be valamilyen módon a beérkezett üzenetek közé a reklámok, üzleti ajánlatok, biztosítás megkötésére sarkalló felhívások.

Egy-egy komolyabbnak tűnő e-mail-nél adok némi esélyt, és felületesen beleolvasok, aztán kimondom az ítéletet. Így akadtam egy olyan felhívásra, miszerint, ha rákattintok a bemásolt linkre, és anonim kitöltöm a kérdőívet, személyre szóló háromnapos wellness-hétvégét nyerhetek. Kérdezem én: hogy kaphatok én névre szóló, háromnapos kétéjszakás, félpanziós nyaralást, ha anonim módon töltöm ki a kérdőívet?! És egyáltalán, hogy találtak rám…?!

Ennyit a névtelenség biztonságáról…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!