A DH egypercese

2018.01.05. 06:45

Melegre tett pingvinek

Sokszor mondják, a magyar egy elégedetlen nép. Ha esik az eső, folyton arról olvashatunk, hogy a mezőgazdászok bőszen csóválják a fejüket: Jaj... nem lesz az jó a gabonának! Lassan inkább rizstermesztésre alkalmas a magyarországi időjárás.

Kovács Anita

Megint rosszallóan lessük, ha nyaranta a szárazságról szólnak a meteorológiai beszámolók. Egész télen nem volt ekkora hőség – kiáltunk fel. Borzalmas ez a globális felmelegedés, lassan a tojás is megsül a forró kövön. Ki hallott már ilyet...? De annál is nagyobb a kétségbeesés, ha a téli hónapokban beköszöntenek a mínuszok, a hó. Ekkor azzal magyarázzuka bizonyítványt, hogy mi készültünk, de olyan váratlanul jött!

Távol álljon tőlem, hogy párhuzamot vonjak a Kanadában és hazánkban élők mentalitása között, legfőképp azért, mert nem is lehetne, de egy hír, amit Torontóban élő sógorom mesélt, megütötte a fülemet. Ott a tél, idén valóban tél, jelenleg mínusz harminc fokot mérnek, amit figyelem(!) a pingvinek tolerálnak a legkevésbé. A kanadaiak nem estek kétségbe: házaikban melengetik a jéggé fagyott jószágokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!