Nem teketóriáznak

2018.05.04. 06:45

Sajátos társadalmi réteg a zebrán és a járdán

Töprenghetek amíg világ a világ, és szajkózhatom a szabályokat napestig, a helyzet akkor sem fog változni.

Körmendi Erzsébet

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Roman Samborskyi

Kezdem azt hinni, hogy soha. Mert ők azok, akik magasan hordják az orrukat. Talán túlontúl is magasan. Felszegett állal tekernek, talán még egy-egy félmosolyt is megvillantanak, mintha valamiféle helyzetkomikum lenne, amit művelnek, mintha megengedhetnék maguknak, hogy felülírják a szabályokat, amelyek alól egyébként ők sem kivételek, csak éppen ezzel nem törődnek. Nekünk, földön járóknak kell figyelnünk, óvatosnak lennünk a saját pályánkon, és utat engedni nekik, előzékenyen félrehúzódni még a zebrán is, ha szembe jönnek, különben le kellene szállniuk a nyeregből. Rosszalló pillantásokkal viszonozzák a téblábolást, a bizonytalan oldallépéseket, a toporgást pedig egyenesen tűrhetetlennek tartják. Teketóriázás nélkül nekilódulnak,

nem csökkentik a sebességet…

Sajátos társadalmi réteget alkotnak a járdán és zebrán tekerő biciklisek. De nem a kerékpárúton, hanem a járdán és a zebrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!