A DH egypercese

2016.02.19. 13:31

Arra jó emberek laknak

Lapozgatom a közösségi oldal sokszor idétlen és érdektelen posztjait. Aztán egyszer csak megakad a szemem egy szöveges bejegyzésen, ami egy, a napokban történt eseményt mesél el.

L. Mészáros Irma

Egy buszsofőrnek mond köszönetet egy édesanya. Vajon miért is? Tizenegy éves kislánya késő délután Budajenőről az iskolából hazafelé tartva rossz járatra szállt. Amikor észrevette, szólt a sofőrnek, hogy mi történt, s hogy a következő megállóban le szeretne szállni. Közben telefonált az édesanyjának. Mikor odaértek a szülők a budakeszi megállóhoz, meglepődve tapasztalták, hogy a Volánbusz bent áll a megállóban, valamint a sofőr őrzi a gyereket. Az édesanya köszönetet mondott a sofőrnek, s elnézést kért az utasoktól.

Ez az eset tényleg visszaadja az emberbe vetett hitemet. De vajon nem akadt egyetlenegy utas sem, aki felháborodott, hogy a sofőr miért nem megy azonnal tovább? Mert ha nem, az még nagyobb csoda.

Akkor viszont mondhatjuk, hogy jó emberek már nem kerestetnek, mert arrafelé laknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!