A DH egypercese

2016.02.22. 11:59

A mi dalunk is...

Szombaton zúzott a fővárosban a világ egyik legismertebb zenekara, a humoros és tökös rakendrollban utazó az Eagles of Death Metal (EODM).

Szabó Szabolcs

Az együttes minden bizonnyal lemondott volna a hirtelen begördült világhírről. Tudják, ez az a banda, amely a tavaly novemberi párizsi terrortámadás egyik központi helyszínén a Bataclan klubban zenélt, ahol a terroristák nyolcvan ártatlan emberrel végeztek.

A tragikus este után az az Eagles of Death Metal és az általa (is) képviselt szabadságeszmény a terror elleni harc egyik szimbólumává lett.

Azóta kiderült, a merénylők nem véletlenül Bataclan klubot választották célpontként. A hiteles és érvényes muzsika ugyanis felszabadító erővel bír, szórakoztat, felemel - legyen az egy klasszikus remek, kísérleti elektronika, esetleg kőkemény metál.

„A terror nem öli meg a rock and rollt" - volt olvasható sok helyütt a koncert után. Bízzunk benne, hogy tényleg így van, hisz ez a dal a mi szabadságunkról is szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!