A DH egypercese

2017.02.03. 17:12

A DH egypercese: az ezerlábú drogja

Olvasom, hogy a gyűrűsfarkú makik, avagy lemúrok, egy madagaszkári majomfajta tagjai rájöttek: az anadebolus monilicornis nevezetű ezerlábú mérge több célra is kiválóan megfelel.

Pekarek János

Először is jól bevált, mint természetes rovarriasztó: ekként használva a bundájukra kenik. De ennél talán fontosabb a gyűrűsfarkú makik (lemúrok) számára, hogy ez a méreg elsőrangú tudatmódosító szer. Van is videó az interneten, ami bemutatja, mennyire képesek betépni ettől a méregtől a makik. Nehéz lenne valami mást belemagyarázni viselkedésükbe, mint hogy valóban módosult tudatállapotban rángatóznak, táncolnak, folyik a nyáluk, simogatják magukat. Ha belegondolunk, az ezerlábúak mérge nem az egyetlen, természetes alapú tudatmódosító szer. Az úgynevezett varázsgombák, a hasis, a kender, a marihuána mind a lehető legtermészetesebb állapotukban szolgálnak ekként. Valami mégis azt súgja, hogy a legveszélyesebb állat, az ember mégsem fog ezerlábút enni drogként...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!