A DH EGYPERCESE

2018.10.26. 08:00

Új karácsony

Az is rossz a felnőtté válásban, hogy az örömteli várakozások valahogy eltűnnek belőlünk. Az ünnepek és a nagy események előtt is.

Tóth Alexandra

Az extrém külső nem törvényszerűen takar durva lelket, azt sok minden bizonyítja Fotó: HK / DH

Egyszerűen nem olyan nagy szám már a karácsony, és nem olyan izgi a szülinap, ha nem hihetünk az angyalkában vagy a Télapóban. És ha nincs ilyen mágikus valami körülötte, akkor már nem is várjuk annyira, eljön, aztán legalább nem dolgozunk addig sem, és talán valami olyat kapunk ajándékba, aminek pont örülünk, vagy esetleg a rég nem látott nagynéninek sikerült eltalálni a papucsunk méretét. Most már teljesen más dolgokat várunk ennyire őszintén, gyermeki lelkesedéssel, szívből. Van például az országnak egy elég népes, mégis réteg közössége, aminek tagjai úgy élik meg a Rockmaratont, mint gyermekként a karácsonyt, és szó szerint vágják a centit az egyik év kapuzárásától a következő év kapunyitásáig. Ez nemcsak azért jó, mert egy újabb oldaláról lesz ismert a város vagy mert turisztikai szempontból sokat lendít rajtunk a rendezvény, hanem azért is, mert van egy közösség, ami nincs belefásulva szürke hétköznapokba, és célnak tűzik ki azt, hogy évről évre összegyűljenek a Szalki-szigeten. A Rockmaraton pedig nagyon jól csinálja az érdeklődés folyamatos fenntartását, hiszen már most elkezdik bejelenteni az első fellépőket, hogy legyen ennek a közösségnek egész évben fesztivál, vagy az ő szemszögükből egész évben karácsony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!