A DH Egypercese

2018.10.18. 07:30

A jó példa

Várkonyi Zsolt

A világ talán két leginkább várt és követett sporteseménye a labdarúgó-világbajnokság és az olimpia. Amíg az elsőre legutóbb harminckét éve jutottunk el, addig az utóbbikon rendre jól szerepel hazánk. A sportágak közül is kiemelkedik az egyik legeredményesebb szakág, a kajak-kenu. Hogy mi kell a kiváló teljesítményekhez? Ezt úgy gondolom, velem együtt önök is tudják, legfeljebb más sorrendben mondják. Felkészültség, akaraterő, elkötelezettség és biztos szakmai, anyagi és mentális háttér, és persze ezek egészséges összhangja. Azok közé tartozom, akik önfeledten tudnak örülni a magyar győzelmeknek, és nem török pálcát azok felett, akiknek ez nem sikerül, de igazán odatették magukat.

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya – edzői vonalon – a közelmúltban két olimpiai bajnokkal, Vajda Attilával és Vereckei Ákossal erősített. Persze mindez nem jöhetett volna létre, ha ennek a szakosztálynak nincs egy igazi motorja, nevezetesen Pető Zsolt, aki kollégáival együtt mert nagyot álmodni. És persze kellenek ehhez a kiváló versenyzők, leendő olimpikonok, mint Hajdu Jonatán vagy Kiss Balázs is, akik vezéregyéniségei, példaképei is a kis közösségnek. Talán már észre is vették a leírtakból, a sikerhez több minden kell! Mert egyedül nem megy. És ennek a szakosztálynak a közösségteremtő ereje elsősorban ebben az összefogásban rejlik. A fiatalok, a gyerekek és szüleik látják a jó példát, látják azt, hogy kemény munkával célba lehet érni. És hosszú távon csak ezzel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!