hamilton vagy vettel?

2018.08.27. 06:45

Most meggyőzőnek tűnt a siker

Most örülnöm kellene, hiszen a Ferrari, kamaszkorom óta kedvenc csapatom színeiben versenyző Sebastian Vettel nagy fölénnyel győzött a Forma–1 világbajnokság tegnapi, belgiumi futamán.

Pekarek János

Mexikóváros, 2017. október 29. Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíján a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán 2017. október 29-én. (MTI/AP/Moises Castillo)

Fotó: Moises Castillo

Ezzel valamicskét lefaragott a még a nyári szünet előtt összeszedett, huszonnégy pontos hátrányából a világbajnoki összetettben Louis Hamiltonnal szemben.

Ha így megy tovább, lehetséges, hogy nem Hamilton, hanem Vettel lesz az év végén ötszörös világbajnoka a sportágnak.

Ne kezdjük vitatni most, hogy melyikük, illetve inkább: melyik csapat érdemelné meg jobban.

Ami azt illeti, Hamilton már elbaltázott egy példátlan rekordot: egyetlen pont híján nem ő lett a Forma–1 első olyan világbajnoka, aki rögtön a versenyágban bemutatkozása évében bajnokságot nyert.

A Ferrari viszont sokéves vergődés után áll, s bár most meggyőzőnek tűnt a siker, a csapat egyáltalán nem olyan képet mutat, mint amilyent megszoktunk tőlük. Elszámolják a benzint Raikkönen autójában az időmérő edzésen…

Ez még nem a régi forma.

Vezető képünk MTI felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!