A DH EGYPERCESE

2018.08.06. 06:45

A végzet utolérhet

Valahogy mintha a gonoszság bele lenne kódolva az emberi természetbe. Számtalan példát sorolhatnánk, amikor valaki pusztán azért tesz meg valamit, hogy azzal kellemetlenséget okozzon embertársainak.

Balla Tibor

This screengrab made from video footage released by the United Nations Command on November 22, 2017 shows a North Korea defector running out from a vehicle at the Joint Security Area of the Demilitarized Zone (DMZ). Dramatic footage of a North Korean soldier's defection released on November 22 showed him racing across the border under fire from former comrades, and then being hauled to safety by South Korean troops. The defector, who ran across the border at the Panmunjom truce village on November 13, was shot at least four times and has been recovering in a South Korean hospital. / AFP PHOTO / UNITED NATIONS COMMAND / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UNITED NATIONS COMMAND (UNC)" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Jól mutatja az ilyen hajlamok elterjedtségét, hogy a nagy videomegosztón hatalmas találati arányt érnek el azok a videók, amelyeken valaki, vagy valakik pórul járnak. Egészen komoly mennyiségben lelhetők fel ilyen típusú összeállítások. Persze nem lehet a végtelenségig aljaskodni. Egy kanadai sofőrt utolérte a végzete, mert felvették kamerával, hogyan közlekedik Ottawa utcáin. Az erről készült 45 másodperces videóban azt látni, hogy az építési cég autójával szándékosan belehajt az út menti pocsolyákba meglehetősen nagy sebességgel, hogy lehetőleg minél jobban beterítse vízzel a járdán a gyalogosokat. A cég képviselői a Facebookon kértek elnézést munkatársuk miatt, a sofőrt pedig elbocsátották. Nem vagyok meggyőzve róla, hogy ennyivel el lehet intézni.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!