Nagylelkű átverés

2018.07.20. 06:45

Lehet a horvát sztárfutballisták is elgondolkodtak a levél tartalmán?

Gyakorlatilag a teljes magyar sajtón átfutott egy végül kacsának bizonyuló levél, amelyet egy Igor Premuzic névre hallgató úr jegyzett, mégpedig a horvát labdarúgó-válogatott és az egész stábja nevében.

Szabó Szabolcs

E nyílt levélben csupa megsüvegelendő dolgot olvashattunk. Például: a bravúros világbajnoki ezüstöt begyűjtő csapat tagjai felajánlják a FIFA-tól kapott pénzjutalmat a rászoruló horvát gyerekeknek, hogy ők is láthassák a világhírű dalmáciai tengerpartot. Idézet a magyar fordításból: „Horvátország az Európai Unió legszegényebb tagállama, amely húsz éve nyögi a délszláv háború örökségét. Sok gyermek nem tud iskolába járni, az idősek a létminimumon élnek.” A levelet végigolvasva mi is hevesen bólogattunk a szerkesztőségben. Kiemelve: lám, ilyenek az igazi, hazájukat szerető sportemberek, akik bár hiába keresnek évente dollármilliókat, mégsem szakadtak el a mindennapok valóságától. Aztán fény derült a kacsára. A levél cáfolata azonban késik.

Lehet a horvát sztárfutballisták is elgondolkodtak a levél tartalmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!