pro és contra

2018.07.17. 06:45

Közösséggé vált szubkultúra a szigeten

Ami a zenei ízlést illeti, igen, talán kissé elfogult maratonista vagyok, de van pár tény, amit nem lehet nem észrevenni.

Tóth Alexandra

A metáljógán ugyanúgy áradt a csí, mintha hétköznapi edzés lenne

Lehet, hogy sokan nem szeretik a kemény zenét, egyesek számára fülsértő lehet a csiszatolós gitár vagy ijesztő a bizonyos műfajokra jellemző torzított ének, és idegennek hathat a sok feketeruhás, láncos, színeshajú arc egy egyébként mindenféle hasonló izgalomtól mentes városban. De ott van a rendezvény mellett a sok pozitív érv, hiszen a kereskedelem és a vendéglátás is egyaránt fellendül, amint kezdődik a buli, viszont sokan még így is csak a hangzavart látják mögötte, a bulik után keletkező szemetet (amit egyébként villámgyorsan feltakarítanak) és ezeket a fránya részeges fiatalokat. Nem lehet viszont elmenni a mellett a tény mellett, hogy van egy olyan összetartó szubkultúra, ahol egy hangos szó nem hangzik el, egy alkoholmámoros balhé nem alakul ki, és ezek az arcok akár családostul is megjelenhetnek a rendezvényen, mert itt minden korosztálynak helye van.

És jó, hogy ez a szubkultúra most már minden évben Dunaújvárosban válik közösséggé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!