A DH Egypercese

2018.04.13. 06:45

Nem kisiskolás fokon

Tegnapelőtt volt a magyar költészet napja, és észrevehetően egyre szélesebb körben válik divattá megemlékezni József Attila születésnapjáról.

Tóth Alexandra

Erre az alkalomra mindenkinek van egy tartalékverse, amit leginkább egy közösségi oldalra posztolt bejegyzés formájában a világ orra alá tol: tessék, én is olvasó, irodalomkedvelő személy vagyok, ment a padlásra, ment serényen, ilyesmi. Verset lehet a neten is megosztani, de ki is lehet vinni az utcára. A közterületen kiragasztott lírai alkotások mellett azért nehéz elmenni, ez egy igazán eredeti, és mondhatni trendi megközelítése a témának. Szerdán reggel például a móriczos diákok kezdtek egy jól szervezett versragasztgatásos turnéba, a város több pontjára is eljuttatták az osztályok kedvenc verseiket. Este egy magánakció keretén belül felkutattam párat, kíváncsi voltam, mennyire vevők a dunaújvárosiak a gyerekek megmozdulására. Láttam járókelőket, akik megálltak olvasni. Örömmel töltött el a dolog, lehetne mindig így. Azt hiszem, sikerült a gyerekeknek az utca emberét egy kis szépirodalomra taní-tani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!