sírni vagy nevetni?

2018.02.22. 06:45

A szárnyaszegett sas

Ha nem foglalkozunk azzal az egyáltalán nem elhanyagolhatóan gyenge teljesítménnyel, amelyet Elizabeth Swaney nyújtott a téli olimpián, akkor elmondhatjuk, elég jól járt.

Várkonyi Zsolt

Forrás: flickr.com

Az Erzsébet a sas néven elhíresült versenyző, mondjuk ki, most ingyen turistáskodhatott. Nem csitulnak azonban az indulatok a Magyarországot és a sísportot megszégyenítő „síző” körül. Kiszámolták, hogy mennyire érhette meg neki olimpikonként szerepelnie. Turistaként ugyanis a Budapest–Szöul repülőjegy, a légikikötőből vonattal eljutni Pjongcsangba, az ottani tömegközlekedés, a szállás, az étkezés és a más sporteseményekre szóló belépőjegyek összesen körülbelül kétmillió forintba kerültek volna. Ám Swaney-nek, mint olimpikonnak, mindent fizettek. Sajnos nem ez a legnagyobb baj! Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyit költünk ország­imázsra. És tessék, jön egy szárnyaszegett sas magyar címeres mezben, és engedjék meg, hogy ezt most itt ne folytassam…

Örüljünk annak, hogy nem törte össze magát, és békében hazatérhet szeretteihez. Bár nincsenek kétségeim, hogy neki a haza nem Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!