A DH EGYPERCESE

2018.01.21. 07:30

Jókívánság tartalma

Minden évben lejátszódik ez a folyamat: előbb örülök a „Kellemes karácsonyt!” mondatnak, majd egy kissé ráunok a szüntelen jókívánságra, aztán a következőre: „Boldog Új Évet!” – s mire az a bizonyos új év elkövetkezik, legszívesebben már felnégyelnék mindenkit, aki ezt mondja...

PEKAREK JÁNOS

A minap viszont, kedves ismerősömmel több hónap után újra találkozva, már mellékízek nélkül mondhattam el neki az új évre szóló kívánságot – mire érdekes okfejtést kaptam ajándékba.

Azt mondta az ismerős, hogy boldog új évet csak annak lenne szabad kívánnunk az év vége közeledtével, akinek éppen Újévkor van a születésnapja!

Hiszen a születésnaposnak valóban egy új éve kezdődik aznap...

Lehet vitatkozni ezel a nézettel természetesen, mint mindennel, viszont üdítően újszerű gondolkodásmódot jelent.

Nem utolsósorban pedig megszabadítana bennünket legalább egy, formális, a legtöbbször tartalom nélküli jókívánságtól, amit szinte oda sem figyelve ejtünk ki a szánkon, sokszor akkor, amikor éppen az ellenkezőjét kívánjuk a címzettnek: szakadna rád az ég, és süssenek meg elevenen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!