A DH egypercese

2015.02.09. 20:35

Csonkok a föld alatt

Középkorú lett a város: ez nem csak az évszámokból derül ki, hanem az egyre szaporodó közműhibákból is. Sorra-rendre használódnak el az ivóvíz-, a gáz-, a villamos- és a távfűtővezetékek. Ezzel együtt természetesen szaporodnak a munkagödrök is, rosszabb esetben a szolgáltatás-kimaradások.

Pekarek János

Másutt, több száz éves városokban már régóta kényszerülnek szembenézni hasonló problémákkal. Amit nálunk még egy sajátos, azonban jobbára csakis itt jellemző gond is tetéz. Mégpedig az, hogy a helyi közműtérképek kissé hiányosak. Azért, mert az 1950-es években sokszor elmaradt a vezetékek precíz feltüntetése a térképeken, az úgynevezett szocialista építés hevületében.

Ennek következtében hasonló a helyzet nálunk, mint Rómában. Ott elég találomra leásni, és máris valami ókori emlékre bukkannak. Itt is elég találomra leásni: és nagy valószínűséggel valamilyen használaton kívüli vezetékre, vagy annak csonkjára bukkannak.

Esetenként ez is értékes lehet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!