Daruszentmiklós

2014.09.17. 17:30

Választási értesítője is bejárta a fél világot

Daruszentmiklós/Baracs - Mezőfalva felé haladva, Daruszentmiklós végét jelző táblától kétszáz méterre, jobbra van egy erdészház, amelyben Garab Kinga lakik.

Rankasz Brigitta

Kinga tíz éve vásárolta meg az erdészházat, eleinte azonban még budapesti lakásában töltött több időt. Levelezési címe is az volt. Majd körülményei úgy alakultak, hogy végleges lakóhelyévé vált az erdészház, azóta kicsit felfordult az élete – éppen a lakcím miatt. Lakcímkártyáján Baracs, Erdészház található, de Daruszentmiklós irányítószámával úgy, hogy lakóhelyének baracsi helyrajzi száma van. Választási értesítője is bejárta a fél világot, a szolgáltatók szakemberei rendszeresen Baracson keresik, és legutóbbi ajánlott levele Mezőfalván kötött ki.

Garab Kinga az unokájával, Arran Virággal Daruszentmiklóson. Fotó: Rankasz Brigitta

Problémájára Rauf Norbert Daruszentmiklós vezetője ígért megoldás: – Több olyan ingatlan van, amely közigazgatásilag nem Daruszentmiklóshoz tartozik, a határszélen helyezkedik el. A belterületünktől körülbelül ötven méterre lévő ingatlan Mezőfalva, három másik pedig Baracs külterületéhez tartozik, ami az ott lakóknak sok problémát okoz. Szeretnénk rendezni ezt a helyzetet, de ehhez a település határmódosítására van szükség. Először az önkormányzatok testületi döntése kell, majd a közigazgatási szerveket kell bevonnunk. Az érintett községek vezetőivel közösen keressük a megoldást.

A polgármester úgy véli, az országban nem az ő településünk érintett egyedül, bízik benne, hogy a választások után sikerül kiigazítani a közigazgatási határt, és Garab Kinga levelei is pontosan megérkeznek majd, végre hivatalosan is Daruszentmiklós lakójaként tartják nyilván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!