Daruszentmiklós

2016.12.26. 20:10

Daruszentmiklósón igénylik a közös programokat

Daruszentmiklós - Szerencsére már az egész kicsi településeken is közösségteremtő eseményekkel erősítik meg az ünnepeink rangját. Ott, ahol az önkormányzat is mellé áll az ilyen terveknek, könnyebben megy a dolog.

Balogh Tamás

Gráczerné Csapó Ibolya is a kezébe vette a dolgokat a falu karácsonyán Daruszentmiklóson.

Egy nagyobb településen a a közös életüket rendezettebbé, kellemesebbé tevő események létrehozására hivatalokat állítanak fel, amelyekben szerencsés helyzetben képzett szakerők tervezik, szervezik és bonyolítják le azokat. És a kis falvak mit tehetnek, ha nekik is hasonlókra van igényük, ráadásul helyben? Ők saját magukra illetve a soraikból létrehozott civil szervezetekre támaszkodhatnak.

Gráczerné Csapó Ibolya, a Kisszentmiklós - Daruhegy Alapítvány vezetője Fotó: Balogh Tamás

Az újjászervezett Kisszentmiklós-Daruhegy Alapítvány például az oktatás és a nevelés támogatását, a kulturális és szabadidős programok segítését, valamint a természeti környezet fejlesztését és ápolását tűzte ki céljául. Legutóbb egy jeles eseményt az évente jelentkező falukarácsonyt bonyolították le a helyi nevezetes épületben, a kúriában és annak az udvarán december 23-án este. A helyi viszonylatban jelentős esemény az alapítvány, az önkormányzat valamint több civil szervezet közös összefogásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!