Daruszentmiklós

2016.10.21. 19:40

A Benedek Elek Általános Iskola diákjai a Klebelsberg-kúriában emlékeztek

Daruszentmiklós - Pénteken reggel a Klebelsberg-kúriában rendezett ünnepségen emlékeztek a 60 évvel ezelőtt történt forradalmi eseményekre a Benedek Elek Általános Iskola diákjai.

Szabó Szabolcs

Szerencsések vagytok, hogy ti már a tankönyvekből is ismerhetitek az 1956-os forradalom és szabadságharc hiteles történetét. Amikor a szüleitek vagy a tanáraitok többsége még iskolába járt nem tanították mindezt, elhallgatták vagy éppen másként szóltak ezen jeles és az országunk történelmében kiemelkedő jelentőségű eseményekről. Egy pár év múlva talán majd jobban megértitek az 56-os forradalom fontosságát, ám addig is érdemes megkérdezni és beszélgetni ezekről az időkről a nagyszülőkkel, idősebb ismerősökkel - ezen gondolatokat kapták útravalóul a daruszentmiklósi Benedek Elek Általános Iskola tanulói pénteken reggel a Klebelsberg-kúriában rendezett ünnepségen.

Tisztelgés és gyertyagyújtás az '56-os hősök emléke előtt Fotó: Zsedrovits Enikő

Az 1956-os eseményeket felidéző, jól szerkesztett műsorban a iskola 8. évfolyamos diákjai elevenítették fel a forradalom és szabadságharc fontos momentumait, fordulópontjait és tragikus végkifejletét az október 23-i budapesti tüntetéstől a forradalom vérbe fojtásáig és a megtorlásokig. Az ünnepi program a Szózat hangjaival zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!