Vona Gábor: élet vagy halál a kérdés

Dunaújváros - Nekünk nincs médiánk, a mi médiánk ti vagytok - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje péntek este. Hatalmas Szabadság felirat mögött foglaltak helyet a Jobbik országos és helyi prominensei a C szárny színháztermében megrendezett fórumon.

Szabó Beatrix

Krisztinát hiányolom - mondják mögöttem, miközben a körben állókat számolgatom. Egy idő után feladom: az állóhelyek is mind elkeltek.

Szilágyi György, a Jobbik elnöki kabinetvezetője köszöntötte a seregletet, majd a Magyar Gárda jelenlévői ajándékot (ha jól láttuk, egy üveg italt) nyújtottak át Vona Gábornak. Aztán némi kitérő következett a folyamatos,  mindig kreált támadásokról, a médiabeli kirekesztettségről. A "Nekem ne egy szarházi mondja meg, hogy mi a demokrácia!" felkiáltást viharos tapssal üdvözölte a közönség.

A helyi országgyűlési képviselőjelölt, Pintér Tamás remélte, hogy a fórum az ébredésről szól majd. Mert  - mint mondta - sokan vannak, akiket az MSZP-s, fideszes képviselők elaltattak. A vasmű elherdálása,  Hankook földmutyi, gázmotorok, DVCSH-paktum - folytatódott a felsorolás. De Pintér megnyugtatott mindenkit: az elszámoltatás teljes körű lesz!

Vona Gábor a Radikális változás című programjukat hozta szóba. Élcelődés alanya lett Kolompár Orbán. Multitérhódítás, zsidótőke, cigánybűnözés - sorolta Vona az elmúlt húsz évet megbélyegző problémákat. Nem lesz mentelmi jog, de lesz például bankadó, munkahely, kisebb parlament és nemzeti filmipar is,  ha hatalomra kerülnek - mondta Vona, hozzátéve: olyan, akciójelenetekkel dús, világsikerű Bocskai-filmet gyártunk, hogy azt látva az amerikai gyerekek csak annyit kérdeznek majd: hol lehet magyarnak jelentkezni?!

Vona végül azzal hangolt választási részvételre: élet vagy halál a kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!