Visszatér hozzánk az EFOTT?

Dunaújváros - Egy év szünet után 2010-ben visszatérne Dunaújvárosba ez EFOTT - értesültünk a zuhanyhíradóból. Rákérdeztünk, igazak-e a pletykák.

Szigeti Sándor

A 2008-as Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT)  a fesztivál történetének legsikeresebb rendezvénye volt. Egyebek között nézőcsúcsot állított be, öt nap alatt több mint hatvanezer látogatót vonzott.  Ezek után nem meglepő, hogy felröppent a hír:   jövőre ismét a dunaújvárosi Szalki-sziget adna otthont a legnagyobb diákfesztnek.  

Nincs nagy meglepetés:  konkrétumokról senki nem beszél szívesen. Tiringer Ákostól - aki tavaly a főiskola részéről az EFOTT-menedzsment tagja volt -  annyit azért sikerült megtudnunk, hogy a dunaújvárosi hallgatói önkormányzat  valószínűleg pályázna egy újabb rendezésre, ha  a szabadstrandot fürdésre alkalmassá tennék.

Úgy látszik, mégis van alapja  a pletykáknak, különösen, ha felidézzük, hogy az önkormányzat korábban ígéretet tett a szabadstrand kikotrására.  Elhangzott az is, hogy  a városvezetés   hosszú távon is rendezvényhelyszínné tenné a szigetet.  A hallgatói önkormányzat pedig jó példával jár elöl,  jövő hónapban ugyanis  először az intézmény történetében  a Szalki-szigeten rendezik meg a Főiskolai  Napokat. A szervezők a háromnapos bulira szeretnék idecsábítani többek között a Kispál és a Borz, a Republic és a Hooligans zenekarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!