Vevőroham gyilkossággal karácsony másnapján

Már karácsonykor - igaz csak az ünnep másnapján, 26-án - megkezdődött az árengedmények ösztökélte vevőroham a brit áruházakban, és még egy gyilkosság sem rettentette el a vásárlókat.

MTI

A The Daily Telegraph című brit lap adatai szerint 5,6 millió brit autós kerekedett fel hétfőn akciós vásárlás végett. A Selfridges - az egyik legnépszerűbb brit nagyáruház - Oxford Street-i részlegének ajtói előtt legalább kétezren várakoztak hajnal óta, az áruház pedig minden idők nyitás utáni órájának legnagyobb forgalmát élte meg. Hasonló "tömegsikerről" és kirívó forgalomról számoltak be más áruházak is. London bevásárló utcáit százezrek járták, hogy kihasználják az árleszállításokat, a metrósztrájk sem tántorította el a tömeget.
   
Az Oxford Streeten halálos áldozata és sebesültje is volt a vásárlási láznak. Egy 18 éves fiatalt agyonszúrtak a tülekedés miatt egy veszekedésben, egy másik embert pedig - ugyanebben az utcában és ugyancsak késsel - megsebesítettek a lábán. Bár mentőhelikopter indult a helyszínre, személyzete már nem tudott segíteni a halálos áldozaton. A rendőrség összesen 13 embert vett őrizetbe a két eset miatt, amelyekről még nem tudni, hogy összefüggenek-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!