Veteránautós varázslat - Oldtimerek és luxusjárgányok mutatkoznak be Hévízen

Ahogy az elmúlt négy évben, úgy minden bizonnyal idén is elvarázsolják majd a közönséget a régi autók szépségversenyén részt vevő öreg, de csodaszép járművek. Az 5. Lotus – Retro Mobil Concours DElegance találkozót április 24–25-én rendezik meg a Rogner Hotel&Spa Lotus Therme parkjában.

Sámel József

Hévízen már hagyománynak számít, elmaradhatatlan programot jelent a múlt és a jelen-jövő járműcsodák bemutatója, a régi és új autók kétnapos találkozója. Tavaly például száznál is több csodálatosan felújított, utolsó csavarig rendbe tett járgány sorakozott fel a hotel parkjában, hogy bizonyítsa: nem csupán szép, de motorikusan is megbízható, s persze használható, vagyis menetteljesítményével sincs gond.

Gazdáikkal szóba elegyedve pillanatok alatt kiderült, hogy egy veterán autót lehet „csak” szeretni, de szenvedélyesen imádni is. Az említett, azaz inkább bevallott érzelem nem csupán a tekintetükön látszott, hanem a mozdulataikon is, az autókat ugyanis az utolsó porszemtől és bogármaradványtól is szinte simogatva „szabadították” meg. Szóval a Porschétól az MK Salonon át a Bentleyig csillogott-villogott az összes járgány, lehetett akárhány esztendős. Akárcsak az új, luxuskategóriához tartozó modellek, melyek szintén bemutatkoztak.

Így lesz ez az idén is, a két nap alatt lesz látnivaló jócskán – amint azt a szervező Autó News Kft. képviseletében Justin Évától megtudtuk, a jelentkezés folyamatos. Elmondta, a program a hagyományokhoz hűen felvonulással indul. A nyitónapon, vagyis szombaton 15 órakor a Hévíz–Keszthely útvonalon mutatkoznak be az autók, illetve motorok. A vasárnap közönségnap lesz, kilenc órakor nyitják meg az oldtimer- és szépségversenyt, valamint a luxusautó- és motorkerékpár-kiállítást. Délután három órakor kerül sor a díjkiosztó ünnepségre, a helyezéseket, különdíjakat – Valker Emil grafikus által kézzel készített művészeti díjakat – számos szempontot értékelve, a közönség és a zsűri szavazatai alapján adják majd át. Egy autó a Best of Show, azaz a közönség díját kapja. Nyerhetnek persze a látogatók is, közöttük is ajándékokat sorsolnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!