Végül Kárpátaljára mennek a könyvek

Dunaújváros - Jó helyre, határon túli magyar nyelvű intézményekbe kerülnek a Szórád iskola könyvei. Csütörtökön indul a szállítmány.

Szigeti Sándor

A Szórád iskola bezárásakor több mint  2600  magyar nyelvű tankönyvnek, kötelező olvasmánynak, munkafüzetnek vált bizonytalanná a sorsa.

Már úgy tűnt, az értékes anyag a konténerekben és a zúzdában végzi, amikor remek ötlettel rukkoltak elő olvasóink. Többen is javasolták lapunknak, hogy valamilyen módon mentsük meg a gyűjteményt.


Szerkesztőségünk megkereste Kiss András képviselőt azzal, hogy határon túli magyar iskoláknak, közösségi házaknak juttatnánk el a könyveket.

A kezdeményezés pozitív visszhangra talált.

A selejtezésre ítélt kiadványokat a jelek szerint sikerül megmenteni. A Dunaújvárosi Hírlap és az ISD Dunaferr Zrt. közösen juttatja  el a Szórád iskola egykori könyvtárának értékes darabjait Kárpátaljára.

A kisteherautó csütörtökön indul el Beregszászra, ahol  várhatóan négy kárpátaljai általános iskola között osztják ki a dunaújvárosiak  adományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!