Végigsöpört az országon az ítéletidő, 90-100 km/h-s széllökésekkel!

DH - A Dunántúlon kívül a közép-magyarországi régióban is narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat, Veszprém, Fejér és a Komárom-Esztergom megyék területére pedig piros riasztás volt érvényben - tájékoztatta Fodor Zoltán veszélyjelző meteorológus szombaton az MTI-t.

nincs nev

A meteorológus elmondta: a Dunántúlról tovább terjednek nyugat felé a zivatarok, amelyek a főváros térségére, Közép-Magyarországra várhatóan pár órán belül megérkeznek. 
    
Fonyódon 104 kilométer/órás széllökést, Balatonfüreden pedig 90 kilométer/órás széllökést mért a meteorológiai szolgálat, egyes településekről pedig jégesőt, s mintegy három centiméter átmérőjű jégdarabokat jelentettek - közölte Fodor Zoltán.

Az európai időjárási vészjelző rendszerben a sárga szín potenciálisan veszélyes jelenségeket, a narancssárga és a piros fokozat pedig veszélyt jelez. Narancssárga riasztás esetén kisebb területeket, a piros fokozatnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatartevékenység várható. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!