Védekezés, minden téren

Dunaújváros - Általános és középiskolás csapatok lepték el tegnap a Szalki-sziget területét: újraélesztettek, tüzet oltottak és nyúlgátat építettek. Szerencsére nem élesben...

Szulik Ákos


A  katasztrófa- és környezetvédelmi ifjúsági verseny területi ki mit tudján - amely a Biztonságunk Európában és Térségünkben programsorozat idei első állomása is egyben - városunk, valamint Nagyvenyim, Enying, Mezőszilas és Sárbogárd negyvennyolc általános és középiskolájának százkilencvenkét diákja mérhette össze segítségnyújtási rátermettségét. A résztvevők az egészségügy, a tűz-, a környezet- és természetvédelem, valamint a bűnmegelőzés és az árvizi védekezés területén bizonyíthatták felkészültségüket. S ahogy a versenyzőktől megtudtuk: nem is olyan könnyű irányítani a puttonyfecskendő vízsugarát, és a nyúlgátépítés sem rutinfeladat. A tudáspróba után Lóki Richárd , a helyi polgári védelmi kirendeltség vezetője hirdette ki: az általános iskolásoknál a mezőszilasi Németh László iskola végzett az első helyen, míg a dunaújvárosi Szilágyi Erzsébet és a Móricz Zsigmond iskola a második és harmadik lett. A középiskolásoknál az enyingi Herceg Batthyány Fülöp Gimnáziumé lett az arany, megelőzve városunk Széchenyi István Gimnáziumának két csapatát is. Az is kiderült: e hat csapat képviseli majd kistérségünket az április 28-i bodajki megyei versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!