Vasmű: Mintegy két-háromszáz dolgozót küldenek el a cégtől!

Dunaújváros - Csoportos leépítésre csak az ISD Dunaferr Zrt. területén kerül sor. Úgy tudjuk, mintegy két-háromszáz dolgozót küldhetnek el.

Szabó Betty

A vasműs körben egyszerűen csak "Naumenko hármas csomagként" emlegetett legújabb tervek szerint - ahogy arról részletesebben a dh kapcsolódó anyagaiban olvashatnak - a tulajdonos meghosszabbítaná a Kollektív Szerződés tavaly decemberben megkötött módosítását.


Az év végén érvénybe lépett, fél évre vállalt megszorításokkal átlagosan négyszázezer forintról, fizetése húsz százalékáról  mondott le minden vaműs dolgozó - hangzott el számos fórumon. Most a május 31-vel lejáró KSZ-módosítás meghosszabbítását, a szabadságos pénz elvonását kezdeményezi a  Dunaferr  vezetősége. Ezen kívül nem lenne bérfejlesztés, és nem fizetnék a törzsgárdajutalmakat sem.


A tervekkel múlt héten kedden ismerkedhettek meg a szakszervezeti vezetők, e hét keddre, vagyis kedd reggel nyolc órára pedig találkozót hívtak össze  ahol a tulajdonos a már ismertetett tervek mellett  másról is beszélt - mondta el Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke. Valeriy Naumenko vezérigazgató már szóba hozta a létszámoptimalizációt, vagyis a leépítést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!