Ünnepi felajánlások a hajléktalanszállón - meghittebben telt a karácsony

Dunaújváros - "Ránk fért a segítség, az emberek legalább kicsit megerősödnek!" - mondták azok a dunaújvárosi hajléktalanok, akiknek idén is segített az angyal.

Dunaújvárosi Hírlap

 

Kisari Gábor, a Campus Étterem séfje hétfőn délben  érkezik meg a Kandó Kálmán téri hajléktalanszállóhoz:
- Ma nyolcvan adag babgulyást főztünk. Az előző két napban pedig a hagyományoknak megfelelően ugyancsak nyolcvan adag székelykáposzta, illetve sült csirkecomb volt a menü - mondja a szakács, közben kipakol a teherautóból. A szálló konyháján hamarosan megkezdődik az ebéd tálalása.
- Jó érzés tudni, hogy vannak olyan emberek, akik számára fontos, hogy másokon segítsenek. Ennek a felajánlásnak köszönhetően meghittebben, otthonosabban teltek az ünnepek az éjjeli melegedőn. Ráfért az emberekre a segítség, hiszen a legtöbben csak hideg élelmet esznek. Most egy kicsit erőre kapnak - mondja az egyik ellátott, Gerendai Gyula, akiről senki nem mondaná meg elsőre, hogy lakhatási problémákkal küzd. 
- Két éve vagyok hajléktalan, és hiszem, hogy innen még van kitörési lehetőség. Ha az utcán élnék egy bokorban, lakcím nélkül, aligha volna esélyem visszakapaszkodni. Igaz, manapság munkát találni borzasztóan nehéz, ránk pedig ez hatványozottan  igaz.  De ez a pár karácsonyi nap a "Segíts az Angyalnak!" jótékonysági akció révén  legalább nem a kirekesztésről és megbélyegzésről szólt, hanem arról, hogy mi is emberek vagyunk - hangsúlyozza a fiatalember.
Közben sokan már jóízűen falatozzák a gőzölgő babgulyást a friss kenyérrel. Czimmerman Józsefné, a Kandó Kálmán téri hajléktalanszálló munkatársa pedig örömmel mondja, az Angyalon kívül sokan mások is segítettek: például a Katolikus Caritas, a Szironta Együttes. Pálfalvi János ünnepi felolvasó estet tartott, Kismoni László képviselő szintén meleg ételt hozott. Akadtak további  felajánlók is, akik név nélkül gyümölcsöt, süteményt vittek a szállóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!