Újabb fiatal sportolót veszített el a dunaújvárosi közösség, Gutenkunst Annát

Dunaújváros - A halál mindig értelmetlen, főleg ha egy fiatal lányról, egy sportolóról van szó. Csapattársait, volt edzőjét is mélyen érintette Gutenkunst Anna elvesztése.

Gallai Péter

 

A DAC NB II-es együttesében Anna játékostársa volt Oblisz Anita is, aki sajnos már Kulcsár Anita halálakor átélt hasonló helyzetet.

- Éppen a nyíregyházi Kézilabda Gálára megyünk a 99-es Dunaferrel, vidám bulimeccsre készültünk, készültem, de ehelyett ilyenről kell beszélni... Biztos be fog villanni Anna képe  előttem. Amikor azt olvassa az ember, hogy egy huszonkét éves lány hal meg balesetben, az akkor is megdöbbentő, ha az illetőt nem is ismerted. De így... Borzasztó volt kedden, ugyanúgy álltunk a csarnok előtt, vittük a virágot, gyújtottuk a gyertyát, mint Kulcsár Anita elvesztésekor. A buszon is szóba került a tragédia, a masszőrt Bába Misit is megviselte a hír, a lánya nagyon jó barátnője volt Annának - fogalmazott Anita.

Csőregi László három éven át  edzője volt a játékosnak. Először  kereste a szavakat:

- Szerencsére még nem volt ilyen tragédiában részem, nem is tudom, ezt miként kezeljem, dolgozzam fel.  Nagyon szíven ütött a baleset híre. Nem csak azért, mert egy fiatal lányról van szó, nem csak azért, mert a tanítványom volt. Hanem mert ismertem is, mint embert. Aki víg kedélyű  fiatalként, amolyan csivitelő madárka volt. Emlékszem, mindig kértem tőle, hogy a hosszú alsót lőjje. Persze általában nem  ezt tette, nem is  lett gól, de ha mégis oda célzott,  rendre eredményes  volt. S akkor  hatalmas boldogság volt az arcán... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!