Új csapatot épít Mihók Attila

Dunaújváros - A ma kezdődő női vízilabda-bajnokságban is minden meccsen nyerni szeretne Mihók Attila vezetőedző, aki a következő évek sikercsapatát építi. Szerencsére van kikre építenie.

Gallai Péter

- Akkor mondhatjuk azt, a jövő aranycsapata formálódik a kezei között?
- Igen. Olyan tanítványaim vannak, akik ha beérnek, akkor ismét mi lehetünk a legsikeresebb klubcsapat. Azt viszont, hogy utánuk jönnek-e a többiek, ebben a pillantban nem látni ennyi év távlatában. Ha az öt junior Eb-második lány mellé odaérnek a korosztályuk legjobbjai között található vízilabdázók, akkor   nagyon erős csapatunk lesz. Az a változás, ami szakmailag indokolt volt, gazdaságilag is az. Ugyanis a TAO pénzekből az utánpótlást lehet támogatni. Itt kell megemlítenem a főiskolával meghosszabbított szerződést is, nagyon fontos a biztos háttér mögöttünk.

- Mire lehet képes a csapat a ma rajtoló bajnokságban?
- Kicsit olyan a helyzet, mint a junior Eb-n volt, (a válogatott edzője is Mihók Attila - a szerk.), menet közben meglátjuk, mire leszünk képesek az ellenfelekkel szemben, most nem tudok célokat meghatározni. De, mégis: ha mindenki tudása maximumát adja, csalódott lennék, ha nem nyernénk az Újpest ellen. Nem teszünk terhet a lányokra, és ha már mellettük voksoltam, akkor a lehetőséget is meg kell nekik adni, ha kell, ötször is. Persze, minden találkozót meg akarok nyerni, de távlati célban nem az őszi alapszakasz helyezés a fontos, hanem az: a következő tíz év csapata épül, és az egész világ tudja a sportágban, hol van Dunaújváros. A kérdésre válaszolva, benne van a pakliban az ötödik hely, de az is, hogy finálét játszunk. Az Eger nagyon erős, a Szentes megtartotta csapatát, és jól igazolt a BVSC is, azaz jó kis bajnokság elé nézünk.
A DF-Mex Motors felnőtt csapatának kerete: Andresz Ivett, Ács Tímea, Bárdos Gréta, Gurisatti Gréta, Hajor Orsolya, Horváth Brigitta, Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Pavuk Regina, Polák Zsófia, Poszkoli Rita, Sinka Gréta, Tóth Csenge, Ziegler Diána, Varga Franciska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!