U20-as Vb: Costa Rica az ellenfél a bronzéremért

DH - A magyar válogatott pénteken Costa Rica ellen (16.30 m1, Eurosport) fejezi be szereplését az egyiptomi U20-as világbajnokságon, a mérkőzés tétje a bronzérem.

duol.hu

Egervári Sándor elmondta, mindenki örül az eddig elért, kétségtelenül szép sikereknek, de szereplésünket egy újabb győzelemmel, a harmadik hely megszerzésével lehetne igazán feledhetetlenné tenni.

- Nagyszerűen futballozott a közép-amerikai csapat a brazilok ellen, akiknek láthatóan nem ízlett Costa Rica zárt játéka. Egy erős és gyors válogatottról van szó, amely egyáltalán nem véletlenül jutott be a legjobb négy közé - jelentette ki többek között Egervári Sándr - olvasható az mlsz.hu-n. 

A megbeszélést egy vidám csapatépítő bemutató zárta, a játékosok óriáskivetítőn nézték meg az egyiptomi képekből készült válogatást.

Costa Rica játékának elemzése a csütörtök délelőtti megbeszélésen végződött, amelyet követően a fiúk rövid uszodai regenerálódáson vettek részt. Jó hír, hogy a keret minden tagja egészséges (Németh Krisztián és Simon Ádám is kigyógyulni látszik enyhébb fertőzéses megbetegedéséből), és eltiltás miatt sem kell senkinek kihagynia a bronzmeccset.

- Bízom abban, hogy az utolsó meccsen a legerősebb összeállításban küldhetem pályára csapatunkat - fogalmazott a csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatón Egervári Sándor, aki pénteken visszafoglalhatja helyét a kispadon. - Ez azért is fontos, mert bár már a legjobb négy közé jutásunk is nagy eredmény, még éhesek vagyunk a sikerre, és ugyanúgy fogunk küzdeni a bronzéremért, mintha a világbajnoki győzelem lenne a tét.

A várható összeállítás: Gulácsi - Szekeres, Debreceni, Szabó J., Zámbó - Gosztonyi, Korcsmár, Kiss M., Koman - Simon A., Németh K.

A FIFA időközben elkészítette a magyar csapat úti programját, ez alapján - bár még elképzelhető változás - a válogatottunkat szállító repülőgép szombaton 22.35 órakor landol Ferihegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!