Tűzifa, forró tea, ügyelet - A városkörnyéki településeken felkészültek a legrosszabbra

DH-összeállítás - A Dunaújváros környéki településeken felkészültek a legrosszabbra, a legzordabb időre is: a polgármesterek megbeszélték a teendőket mindenkivel.

Körmendi Erzsébet

Daruszentmiklós polgármestere,  Rauf Norbert kérésére felkeresték azokat a lakókat, akiknek a hideg miatt tüzelőre lehet szükségük. A hókotró ügyeletben lesz, a háziorvossal is egyeztették, kik azok a betegek, akik  ellátásra szorulhatnak. A gondozók meglátogatják az időseket, és szükség esetén megnyitják a folyamatosan fűtött épületeket, az iskolát, a kúriát, illetve a konyha is üzemel majd, ha kell.

Előszálláson riadóztatták a mezőgazdasági vállalkozókat is, hogy segítsenek azoknak az autósoknak, kamionosoknak, akik hóátfúvás esetén bajba kerülhetnek a  61-es úton.  Farkas Imre polgármester a  művelődési házat jelölte ki melegedőnek, ahol a civil szervezetek tagjai segítenek az ellátásban, a polgárőrség tagjai pedig járják a települést.

Mezőfalva védelmi bizottsága szerdai ülésén intézményvezetők, polgárőrök, önkéntes tűzoltók osztották fel egymás között a feladatokat. Márok Csaba polgármester sorolja: a családsegítők felmérik a segítségre szorulókat, az iskolában beírják a gyerekek ellenőrzőjébe, hogy mindenki figyeljen a szomszédokra, ismerősökre,  a helyi orvos marad hétvégére is ügyeletben, ha szükségesnek látják, a konyhán felkészültek meleg tea, esetleg étel osztására, az ÖNO-ban, iskolában lehet szállást kérni, illetve nyolcvan köbméter tűzifát osztottak ki a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!