Tragédia a 62-es úton: A DAC kézilabdázója volt a huszonkét éves lány

Dunaújváros - Halálos baleset történt éjjel a 62-es út Perkáta és Dunaújváros közötti szakaszán, egy Fiat Stilo a fagyos úton megcsúszott, majd árokba borult. A hátsó ülésen utazó 22 éves lány életét veszítette, miután kirepült a járműből.

Dunaújvárosi Hírlap

16:06 perc: 62-es út: halálút?

A hatvankettes út nem először volt tragikus balesetek helyszíne.

Nemcsak a családja és sporttársai, de egy város, sőt az egész ország gyászolt, amikor 2005. január 19-én Kulcsár Anita halálos balesetet szenvedett a hatvankettesen - (helyesbítünk: nem a 62-es főúton, hanem Pusztaszabolcs és Velence között.) Az út csúszott, jeges volt Anita pedig elveszítetette uralmát járműve felett, és egy fának csapódott. A válogatott kézilabdázó nő nem volt bekötve. Az égő autóból egy kamionos  még kihúzta, de az életét  a helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenteni. Ha Anita akkor becsatolja magát, talán még ma is élne.

Az ország legfurcsább, egyben legtragikusabb halálos balesete szintén a hatvankettesen történt.  2009. szeptember  3-án egy kamionról lerepülő fékdob beszakította egy szemből érkező Renault Thália szélvédőjét, becsapódott az utastérbe, ahol fejbe talált egy középkorú kiskunhalasi nőt. Az asszony a helyszínen életét vesztette. A négyfős társaság a horvát tengerparta indult nyaralni.

Ugyancsak országos visszhangot váltott ki egy ötvenegyéves férfi autós öngyilkossága Dunaújváros határában, és megint csak a hatvankettesen. A rácalmási férfi otthonukban fojtotta meg kisfiát, majd belevezette autóját egy kőszállító kamionnak. Az autó kigyulladt a férfi bentégett és szörnyethalt.

21:01 perc: Döbbenettel tudtuk meg, hogy ismét egy dunaújvárosi kézilabdázó lelte halálát az országúton. Gutenkunst Annát, a DAC játékosát érte el az ostoba végzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!