Tömegtüntetés Jemenben

A jemeni elnök bíróság elé állítását követelő százezres tömeget támadta a Köztársasági Gárda szombaton, miközben Ali Abdallah Száleh elnök bejelentette, hogy "néhány napra" az Egyesült Államokba távozik.

nincs nev

A jemeni fővárosban tüntető tömeg az elnököt teszi felelőssé, amiért sokakat megöltek a 11 hónapja tartó tiltakozások résztvevői közül. A Köztársasági Gárda - amelynek parancsnoka Száleh fia - szombaton a tüntetők közé lövetett, és megpróbálták könnygázzal és vízágyúval feloszlatni a tömeget. Egy orvos szerint kilencen haltak meg és 90 ember sérült meg szombaton a rendfenntartók fellépése következtében.
   
Az elnök újságírókkal közölte: "az Egyesült Államokba utazom. Nem kezelésre, hiszen jól vagyok, hanem, hogy kikerüljek a kamerák kereszttűzéből és hogy lehetővé tegyem az egységkormánynak, hogy megtehesse a választási előkészületeket". Időpontot nem adott, csak annyit árult el, hogy néhány napra utazik "de visszatérek, mert nem hagyom el a népemet és a 11 hónapig kitartó bajtársaimat" - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!