Tömegközlekedés, Decathlon: Az üzlet oldja meg maga?!

Dunaújváros - A közgyűlés nem hosszabbította meg a 18-as buszjárat útvonalát a szombaton nyíló Decatlon áruházig, akkor sem, ha az üzlet tulajdonosa vállalná a buszöböl kiépítését.

Körmendi Erzsébet

 

A buszjáratokkal kapcsolatban azokat a kéréseket támogatja a  Fidesz, amelyek  a munkahelyek megközelítését segítik elő. Kereskedelmi egységek - amelyek reklámokra bőven költenek - egyezzenek meg a Volánnal, hangsúlyozta Dorkota Lajos. Hozzátette: nem kell szeretni a Tescot, ám az fizet a Volánnak azért, hogy a dolgozói és a vevői kijussanak az áruházába. A jövő hónapban tárgyalják majd a Hamburger Hungária járathosszabbítási kérését, azzal egyetértenek, mert munkahelyekről szól, vetítette előre az alpolgármester.  A Decatlon nem szimpla üzletet nyit, hanem sportolási lehetőséget is biztosít. A busz elvonásával a  fiatalokat bünteti a közgyűlés, akik szívesen mennének oda sportolni, de autójuk még nincs.

A fenti  érvek és ellenérvek a szavazás után hangzottak el: a közgyűlés nem támogatta a Park Center II. kérését.

Közgyűlési véleménytől független,  hogy csökkentheti-e a Volán három  vidéki járatának  számát. Az ülésen részt vett Erdős Sándor, a zrt. helyi üzemigazgatóságának vezetője, és elmondta: a járatokról nem a cég dönt, hanem a szakminisztérium  kikérve az érintettek véleményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!