Tökös hangulat uralkodott - Tömegek zarándokoltak a háromnapos Tökfesztiválra

Rácalmás - Mesés tökvilággá változott Rácalmás az elmúlt hétvégén. A nagyszabású és minden igényt, ízlést kielégítő Tökfesztiválon hömpölygött a tömeg.

Körmendi Erzsébet

Sokan gondolkodnak hasonlóan Rácalmáson - ezt bizonyították a szebbnél szebb alkotások, amelyekbe lépten-nyomon belebotlott az ember. Mazsola tökháza semmiség volt ahhoz képest, amit sárkányok, boszorkányok, hófehérke, Shrek, kalózhajó - és sorolhatnánk - variációkra kreáltak az ügyes kezű gyerekek és felnőttek. A hébér néven ismert termésből készített Serka lámpák jól illettek a képbe, Szakai Erika azt mondta: akár a lakásába is el tudná képzelni, mert biztos találna olyat, ami passzolna a mediterrán stílusú enteriőrbe.

Tökös ételek, töklámpás kerékpár- és gyalogtúra, egészségmegőrzés, tökfaragás és kézművesség, igényes árusok hada - csak néhány ok, ami miatt ezrek látogattak Rácalmásra pénteken, szombaton vagy vasárnap. (A Millenniumi Parktól a Duna felé mindenütt parkoló autókat kerülgettünk, már csak ebből ítélve is elmondható: kistérségi szinten sem láttunk még akkora tömeget megmozgató eseményt, mint ez a fesztivál.) Nemcsak az említett kísérő programokat, hanem a gyerekeknek szóló kisszínpadi és a felnőtteket vonzó nagyszínpadi műsorokat is úgy állították össze a szervezők, a Faluvédő Egyesület vezetői és tagjai, hogy az minden igényt kielégítsen - a neves zenészek mellett helyet kaptak a térség amatőr együttesei, csoportjai is. Összegezve: a Tökfesztivál sikere elvitathatatlan.

Képgaléria: itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!