Több millió forintot csalt ki áldozataitól egy ötven éves nő

Szerdán elfogták és őrizetbe vették a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói azt az 50 éves törökbálinti nőt, aki a gyanú szerint több millió forintot csalt ki különböző ürügyekkel több embertől. Volt olyan sértett, aki tizenöt millió forintot utalt át neki még 2008-ban lakásvásárlás címén, azonban az ingatlant a mai napig nem tudta birtokba venni, illetve a pénzét sem kapta vissza. A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Dunaújvárosi Hírlap

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra még idén februárban érkezett az első feljelentés arról, hogy egy 50 éves törökbálinti nő csalást követett el egy fehérvári nő sérelmére. Közel hat millió forintot csalt ki egy női trénertől úgy, hogy azt állította az Arab Emirátusokon belül Abu Dabiban személyi edzéshez használatos helyiséget alakít ki neki vállalkozás céljából. Több alkalommal különböző összegeket – összesen 5 750 000 Ft-ot - vett át tőle ezen trénercég alapításához. Az ígéretét azonban nem teljesítette, és a pénzt sem szolgáltatta vissza a sértettnek - kezdte Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

A nyomozás során a fehérvári rendőrök minél jobban beleásták magukat a munkába, annál több információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a nő országszerte több embert is tévedésbe ejtett és másoktól is nagyobb összegeket csalt ki különböző ürügyek révén.

Volt olyan asszony, aki tizenöt millió forintot utalt át neki lakásvásárlás ürügyén még 2008-ban. A nő ugyanis egy budapesti, Üllői úti lakást ajánlott fel neki ezen összegért. A sértett azonban sem a lakást nem vehette birtokba, sem a pénzt nem kapta vissza a nőtől, miután az adásvétel meghiúsult.

Vett fel pénzt olyan ígéret fejében is egy békéscsabai férfitől, hogy Abu Dabiban kosárlabda edzői állást szerez neki, illetve befektetési céllal lakást és autót ajánlott fel neki, aminek reményében újabb pénzösszegeket utalt át neki a férfi. A teljesítések azonban sorra elmaradtak. Ennek a férfinek összesen öt és fél millió forintos kára keletkezett jóhiszeműségéből - közölte a szóvivő.

Ezen kívül volt, hogy szorult helyzetére hivatkozva kért kölcsön, illetve hitelügylet kapcsán más jutalékát vette fel.

A bűncselekményeket rendszeres haszonszerzési céllal, életvitelszerűen követte el olyan sértettek sérelmére, akiknek kihasználta kilátástalan helyzetét. Többségük kölcsönt vett fel azért, hogy a nőnek a különböző összegeket átutalja.         

A fehérvári nyomozók a nő törökbálinti lakásában ma tartottak házkutatást, miután a Budaőrsi Rendőrkapitányság járőrei a fehérvári rendőrök megkeresése alapján ma reggel elfogták az 50 éves asszonyt.

A nőt több rendbeli csalással, illetve okirattal való visszaéléssel és magánlaksértéssel gyanúsították meg a fehérvári nyomozók. Ennek során a nő nem tett vallomást. Ezt követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását, tájékoztatott Németh-Kész Mónika.

A fénykép alapján a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya várja azoknak a jelentkezését, akiket a nő szintén tévedésbe ejtett, és tőlük pénzt csalt ki. A fehérvári nyomozók telefonszáma 22/541-600, de bejelentés tehető a 107-es és a 112-es segélyhívószámok bármelyikén - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!