Több áldozata is van a fiatalkorú rablónak

Dunaújváros - Amint azt tegnap hírül adtuk, a napokban elfogták azt a fiatalkorú rablót, aki június 30-án kirabolt egy fiatal srácot. A rendőrség szerint azonban több áldozata is lehet a fiatal bűnözőnek.

nincs nev

A 17 éves nagyvenyimi lakost azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy június 30-án kora délután Dunaújváros, Gorkij utcában erőszakkal és fenyegetéssel elvette egy fiatalkorú dunaújvárosi fiú Sony Ericcson C905 típusú mobiltelefonját. A bűncselekménnyel a sértettnek 80.000 Ft kárt okozott.  A fiatalkorú rablót a hét elején fogták el állampolgári bejelentés nyomán.

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a gyanúsított az idei év tavaszától több vagyon elleni bűncselekményt követett el Dunaújvárosban és annak környékén. Az elkövető általában 10-18 év közötti fiatalokat állított meg az utcán azzal, hogy mondják meg mennyi az idő, illetve küldjenek át neki zenei fájlokat telefonjukról. Ezt követően vagy egyszerűen kivette a sértettek kezéből a mobiltelefonjukat és távozott azzal, vagy bántalmazással fenyegette meg a sértetteket annak érdekében, hogy a mobiltelefont, vagy értékeiket adják át részére. Esetenként az elvett telefon visszaadása fejében pénzt, ékszert követelt a sértettektől.

A nyomozók várják azon sértettek jelentkezését, akiket a gyanúsított ilyen módon megkárosított és az eset kapcsán még nem tettek bejelentést a rendőrkapitányságon. Bejelentés tehető a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 25/510-510-es központi számán, illetve személyesen a nyomozóknál - olvasható a rendőrség honlapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!