Tízezreket spórolhat, neten olcsóbb a kötelező!

DH - Tízezreket megspórolhat az az autós, aki körültekintően választ a biztosítók ajánlatai közül. Aki sárga csekk helyett on-line kötést, fizetést választ, sokat megtakaríthat.

Miskei Anita

Az elmúlt időszakban a biztosítótársaságok bár hangsúlyozták, megszűnik a kampány, az ügyfelek többsége még mindig csak az év utolsó két hónapjában tud váltani. A gazdasági válság kirobbanása óta ugyanis mind  kevesebb új autót értékesítenek hazánkban, így csupán a járműtulajdonosok töredéke köthet az év más időszakában gépjármű felelősségbiztosítást. Így a kötelező biztosítások  többségét ebben az időszakban kell és érdemes átgondolni.
Szakember segítsége nélkül azonban súlyos bakikat követhetnek el az autótulajdonosok, s kedvezmények jelentős részétől is eleshetnek, ha figyelmetlenek. Krausz Ferenc, a B. A. G.  Biztosítási Alkusz Kft. Fejér Megyei Igazgatóság  területi igazgatója hangsúlyozta, az egyes meghirdetett díjak akár hatvan százalékos kedvezménnyel is csökkenthetők.
- Jó hír, hogy az az ügyfél, akinek a  kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződése eladás miatt  érdekmúlással szűnik meg, s azt  bejelentette a biztosítónak, két éven belül megtarthatja a bónusz besorolását, s azt másik autóra érvényesítheti. Fontos tudni az új kötésnél, hogy mi volt a korábbi rendszáma és  kötvényszáma, s melyik  biztosítónál volt érvényben az előszerződése - mondta Krausz Ferenc. Hangsúlyozta, amennyiben  nem közli a biztosítóval az eladás tényét az autós, akkor díj nemfizetéssel törli a társaság a szerződést, ráadásul elveszik a  bónusz, s a jó besorolás.  Az új biztosítás megkötésekor érdemes odafigyelni arra, hogy ha az ajánlat egyszer bekerül egy biztosító nyilvántartásába, akkor az már ott is marad a fordulóig, azon  változtatni nem lehet. Ezért érdemes az ügyfeleknek idejében felmondaniuk idei szerződésüket, az újabb  megkötésével pedig még várhatnak. Ráérnek december folyamán szerződni, azt követően, hogy alaposabban áttekintették az ajánlatokat, s akár az alkuszok segítségét, tanácsát is kikérték.  Ugyanis az idén is  rendkívül sok  kedvezményt nyújtanak a társaságok, főként az on-line szerződés  esetében - tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!