Tisztába tették a polgárőrök

Dunaújváros - Széleskörű akciót hirdetett az Országos Polgárőr Szövetség a mai, szombati napra. Az őszi nagy takarítási naphoz csatlakoztak a város, valamint több szomszédos település polgárőr társulásai is.

Szabó Beatrix


A polgárőrök a Nagyvenyim és Mezőfalva közötti, Kokasdi utat szemelték ki - volt mit takarítani
Fotó: Lázár Zsolt

A Táborállási és a Pannon Polgárőrség, valamint a városvédő egyesület tagjai reggel kilenc órakor a dunaújvárosi Innopark területén, az egykori laktanyai garázsok romjainál gyülekeztek. Mindegy huszonöten ragadtak szemetes zsákot, vettek fel munkakesztyűt, hogy a Táborállás fölötti ipari területet közös erővel rendbetegyék. A nagyvenyimi, a mezőfalvi és a baracsi polgárőrök is szép számmal vettek részt a takarítási akcióban. Nagyvenyim és Mezőfalva között, a kakasdi utat és környékét szemelték ki, ahonnan már a kora délelőtti órákra két pótkocsis traktornyi háztatási szemetet, építési törmeléket és kiszuperált háztartási eszközöket  szállítottak el. A területen rengeteg autógumi hevert szanaszét, azokat is összegyűjtötték, s mivel veszélyes hulladékról van szó, a gumikat a Dunanett Kft. telephelyére viszik majd be. A többi szemetet egyelőre a nagyvenyimi volt termelőszövetkezet telephelyén helyezik el. Onnan majd az adonyi szeméttelepre kerül a több mint ötven köbméternyire saccolt hulladék. Hódi Attila, a nagyvenyimi polgárőrség vezetője elmondta: egy nap alatt nem tudják megszabadítani a rengeteg szeméttől a környéket, de a következő hetekben tovább folytatják a munkát, amelyben munkagépekkel dolgozó vállalkozók is segítenek nekik. Tervük, hogy a kék túra szakaszát is megtisztítsák Nagyvenyim és Mezőfalva között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!