Télapó mészárolt Texasban: megölte rokonait

Egy télapónak öltözött férfi hajtott végre véres mészárlást Texasban; az öldöklésnek négy férfi és három nő esett áldozatul.

MTI

A gyilkos a Dallas melletti Grapevine településen lelőtte hat rokonát, akik a keddi rendőrségi jelentés szerint éppen kibontották ajándékaikat, majd saját magával is végzett.
   
A rendőrség két pisztolyt talált a vasárnapi öldöklés helyszínén, az áldozatok 15 és 58 év közöttiek. Túlélő nem volt, a halottakra a kétszintes lakóház nappalijában bukkantak rá a rendőrök, akiket egy névtelen telefonáló riasztott a 911-es segélykérő számon.
   
Helyi sajtójelentések szerint az elkövető az iráni származású Aziz "Bob" Yazdanpanah egykori ingatlanügynök volt. Az 58 éves férfi élete az utóbbi hónapokban állítólag zsákutcába jutott, felesége elhagyta, házát a hiteltartozás miatt lefoglalták, és 19 lánya egy olyan fiatalemberrel barátkozott, akit nem kedvelt. A szomszédok szerették a férfit, azt mondták, imádta gyerekeit, és sosem látták erőszakosnak.
   
Hasonló lövöldözés történt 2008 karácsonyán Los Angelesben. Akkor szintén egy vörös télapó jelmezbe öltözött férfi mészárolt, nyolc rokonát gyilkolta meg, mielőtt saját magát is lelőtte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!