Télapó? Inkább Vérapó!

Ma éjjel jön a Mikulás, és ajándékot hoz a világ összes gyerekének. Legalábbis ezt próbálják elhitetni velem. De én nem veszem be. Gyerek vagyok, de nem hülye.

Németh Csaba Miklós

Először is: csak nekem gyanús, hogy ez a vérvörös (!) színű ruhát viselő, sápadt vénség látszólag halhatatlan? És hogy mindig éjszaka jön? Oké, még csak 8 éves vagyok, de azért már hallottam vámpírokról, zombikról, és egyéb rusnyaságokról, hogy feltűnjön a hasonlóság.

Ráadásul kilenc szarvas-patás lény húzza a szánját, amikről a felnőttek azt próbálják nekem beadni, hogy rénszarvasok. Na persze. Voltam már állatkertben, láttam már rénszarvast a Diszkoverin, egyik sem tudott repülni, és az orruk se világított vörösen. (Már megint a vérvörös, ugye?)

Arról nem is beszélve, hogy a szétosztogatott játékait az Északi-sarkon készíti egy csomó manó. Mik azok, rabszolgák? És különben is, azt még én is tudom, hogy az összes játék Kínában készül, elég csak szétnéznem a szobámban, mindnek ott az alján a cetli a bizonyítékkal.

És egyáltalán mi ez, hogy ajándékot hoz? És nem kér cserébe semmit? Ez a leggyanúsabb az egészben. Biztos, hogy nem visz magával semmit, miközben mindenki alszik? Tutira elvisz valamit, vért szív, lelket lop, vagy épp pont ő az, aki elveszi a gyerekek első három évének emlékét.

Túl sok itt a gyanús részlet. Nem hiszek a felnőtteknek, és nem hiszek a meséiknek. Ma éjjel tuti nem alszom. Engem nem kap el ez az " target="_blank">ördögi vénember. Felkészültem. Pókember és a Tranformers robotok őrt állnak az ágyam mellett, és az ablak alá is szórtam néhány Bakugan-gömböt, hátha eltaknyol ez a gyerekfaló szörny. Anyu ezüstfülbevalóját pedig betöltöttem a csúzlimba, és faragtam egy karót is nagyapa botjából. Biztos, ami biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!