Technikumi nap: ezúttal elhalasztva

Dunaújváros - Ezúttal csak archív képet közölhetünk a Technikumi Városrészi Napról, mivel idén ilyen nem volt...

Pekarek János

A cikkünkhöz mellékelt fényképhez hasonlót idén a legjobb akarattal sem készíthettünk volna, tekintve, hogy ebben az esztendőben nem rendezték meg a Technikumi Városrészi Napot.

- Az elmúlt nyolc év mindegyikében volt városrészi nap a Technikum negyedben, méghozzá igen nagy sikerrel - válaszolta érdeklődésünkre  Kismoni László, a városrész önkormányzati képviselője.  Minden évben nyolcszázezer-egymillió forint körüli költségekkel, amit többnyire vállalkozók, támogatók adtak össze a rendezvény számára. Két alkalommal a városi önkormányzat is támogatta a rendezvényt, pályázat útján: ezek az összegek a költségek húsz-harminc százalékát tették ki.

- Tudomásul vettük, hogy idén a város, az ismert pénzügyi nehézségek miatt, nem tud nekünk pénzt adni - folytatta a képviselő.  Más kérdés, hogy a Nemzedékünk Alapítvány által tavaly e célra pályázott és megnyert 275 ezer forintot sem kapta még meg az alapítvány. Nagyobb baj, hogy vélhetően  az általános gazdasági krízis miatt idén szponzoraink sem tudtak számunkra anyagi támogatást adni. Egyéb forrás híján így nem vállalkozhattunk a Technikumi Városrészi Nap megrendezésére, sem én, sem pedig az a rendkívül lelkes szervezői csapat, amely az eddigi nyolc évben a segítségemre volt. Pedig már hagyományosnak mondható műsortervünk és országszerte ismert fellépőgárdánk volt, akiket a városrésziek nagyon szerettek, talán elég csak a Korda-házaspárt említeni.

A városrészi közönség minden tagjától, a műsorokat váró és hiányoló minden embertől elnézést kérünk, és csak annyit mondhatok, hogy nem adtuk fel végleg a városrészi nap megrendezését: jövőre, az akkori viszonyokat és lehetőségeket felmérve, ismét visszatérünk a kérdésre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!