Tarra vágták az erdőt - Felháborodott rácalmási olvasó kereste meg szerkesztőségünket

Rácalmás - Tarra vágták a természetvédelmi védettséget élvező rácalmási Nagy-sziget erdejének egy részét - panaszolta lapunknak egyik rácalmási olvasónk.

Szigeti Sándor

- A rácalmási Nagy-sziget északi részén volt egyszer egy tanösvény túraútvonalakkal, információs táblákkal, fákkal. Az ember balgán azt hitte, ez már így is marad. Csakhogy nem maradt sok fa - kezdte szerkesztőségünknek megküldött elektronikus üzenetét felháborodott olvasónk.

Az e-mail azzal folytatódik, hogy a sziget kezelésével megbízott cég a madárlesek körül focipályányi területeken végzett tarvágást.

- Az információs táblák a földön, az utakat hamarosan  két útpályának megfelelő sárdagonyák váltják fel, mint a déli részen - folytatja olvasónk, aki szerint a történteket erdőgazdálkodás helyett inkább erdőga(rá)zdálkodásnak lehetne nevezni.

Lapunk munkatársai tegnap a helyszínen jártak. A  sziget északi részén, nagyjából négy-öt hektáros területen vágták ki a faállományt. 

Ugyanakkor úgy értesültünk: a sziget északi területén a vágásérett nyárfákat termeltek ki. Ezeket még mintegy harminc évvel ezelőtt azért telepítették ide, hogy a dunaújvárosi papírgyárnak majdan alapanyagul szolgáljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!