Tánc a pákozdi művelődési házért

Pákozd - Fiatal, leendő művészek szervezték azt az estet, amely a művelődési ház színháztermében öt órakor kezdődött. Az est bevételét a művelődési ház javára ajánlották fel.

Fejér Megyei Hírlap

Takács Ágnes, pákozdi illetőségű, tizennyolc éves leányzó volt az ötletgazda és a fő szervező. Négy éves kora óta táncol, tíz éve jazzbalettet tanul, jelenleg a Gorsium Művészeti Szakközépiskola diákja, táncszakon tanul. Ő és az általa meghívottak - énekesek, táncosok - a környező településekről érkeztek: Szabadbattyánból, Polgárdiból, Úrhidáról, Várpalotáról - mind rendszeres szereplői a közösségi rendezvényeknek. Örömmel lépnek fel - persze gázsi nélkül - s most azért jöttek össze, hogy a pákozdiaknak is örömet szerezzenek műsorukkal.

Fiatalos, vidám, változatos programot állítottak össze. Ági elmesélte, hogy azt a kérdést tette fel magának: miért is ne szervezhetnének egy jókedvű szórakoztató programot a saját művelődési házuk ügyének előmozdításáért. Fellépő társai, barátai szívesen csatlakoztak és tettek eleget a meghívásnak.

A háromezer lelkes településen egyébként roppant gazdag a kulturális élet: négy korosztályos néptánccsoportjuk van, a környéken híres a Kukorica Színkör, van citerazenekaruk, gyermek és felnőtt  balett, torna - ezek működtetése is pénzbe kerül.

Takács Ágnes ( képünkön) volt az első fellépő: Tündérek sóhaja címmel saját koreográfiáját adta elő hófehér ruhában, égszínkék fátyolban - érzőn és művészien.


(Fotó: Szabó László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!