Szünidei gardírozó

Dunaújváros - A sport, a sportos játékok kiemelt szerepet kapnak idén nyáron - de lesz dráma és tánc, rajz és kézműveskedés is a megújult, tartalmasabbnak szánt nyári táborban. Nagyobb hangsúly lesz a sporton, ezt a vezetők személye is garantálja.

Szabó Szabolcs

A Rosti iskola ideális helyszín abból a szempontból is, hogy árnyas-fás hátsó udvara a Petőfi liget játszóterével határos - tehát a ligetet is be tudják majd vonni a terepmunkálatok során. Az uszoda mellett az élményfürdő lenne a másik célállomás, erről a héten még tárgyalnak az érintettek - mondta el Dobra László.

Az étkeztetésre pályázatot írtak ki, ám a lehetséges éttermek mindegyike közel helyezkedik el az iskolához - ez is lényeges momentum.

Az első turnus június 22-től indul. Általában kéthetes ciklusokra várják a jelentkezőket, de lehetőség van arra is, hogy hosszabb, vagy rövidebb ideig maradjon a delikvens a táborban. A kezdetekkor turnusonként 100-120 gyerekre számítanak, augusztusra, a szabadságolások idejére azonban rendre megcsappan ez a létszám - akkor már kevesebben igénylik a felügyeletnek ezt a módját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!