Szerbia nyerte az Unicum Kupát

Budapest - Meglehetősen közepes teljesítményt nyújtva nyert hat góllal a németek ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely ezzel a százszázalékos szerbek mögött a második helyen fejezte be szereplését vasárnap, a margitszigeti Unicum Kupán.

MTI

Eredmény:

Magyarország-Németország 14-8 (3-3, 4-2, 2-1, 5-2)
--------------------------------------------------
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Varga Dénes 3-3, Kiss G., Biros, Hárai 2-2, Madaras, Varga Dániel 1-1 
  
    
A szombaton a szerbekkel szemben 8-6-ra elveszített meccset követően a Hajós uszodában egy láthatóan csalódott csapat kezdte a zárónapi meccset a németek ellen, akik akciógóllal szereztek előnyt, Kiss gergely, Varga Dénes és a csapatkapitány Biros Péter révén azonban fordult a kocka, s 3-1-re elhúzott Kemény Dénes legénysége. A vendégek azonban nemcsak hogy kiegyenlítettek, de a második negyedben 4-3-ra a vezetést is átvették. 
    
Kiss és Biros "ismétlésével", majd Hosnyánszky Norbert találatával aztán 6-4-re, Madaras Norbert jóvoltából pedig 7-5-re megint a magyar együttes állt jobban. Elhúzni azonban nem tudott, főképpen mert az olykori látványos megoldásokat bakik, kisebb-nagyobb hibák követték. Sokat elmond a meccsről, hogy az olimpiai bajnoki címvédő hazai együttes - Hárai Balázs emberelőnyös helyzetben megvalósított kiváló centerezése nyomán - csak a harmadik negyed legvégén vezetett első ízben három góllal a kétségtelenül roppant harcos, de a magyarnál mégiscsak jóval gyengébb riválisa ellen. 
    
A harmadik játékrészben legalább a különbséget sikerült tartani: Varga Dénes a megúszását lezáró pimasz "tekervénye" 9-5-öt eredményezett, majd Hosnyánszky ötméteresével módosult 10-6-ra az állás. 


A szerb vízilabda válogatott tagjai csoportképen ülnek a medence szélén, miután megnyerték a 14. Unicum Kupát, az ausztrál csapat legyőzősével a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában.
(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A befejező nyolc percnek több mint a fele lepörgött, amikor Varga Dániel, majd Hárai is bevette a németek kapuját (12-7), a mérkőzés végét pedig Hosnyánszky jobb felső, s Varga Dénes jobb alsó sarokba vágódó bombája jelentette (14-8). 
    
Ám nem lehettek elégedettek sem a játékosok, sem a kapitány, sem a nézők a látottakkal, ennél többet várt mindenki. Igazán jó egyéni teljesítmény, na ls hatékony csapatjáték híján azonban az összkép nem is lehett teszetős, de van még idő és alkalom javulni, hogy a két hét múlva kezdődő római világbajnokságon az átalakuló-formálódó magyar válogatott már a szebbik arcát mutassa, s hatásos játékkal rukkoljon elő. A javításra-javulásra már szerdán, Gyöngyösön mód nyílik, jelesül a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen az ausztrálok ellen.

A vasárnapi pólós matiné másik találkozóján:

Szerbia-Ausztrália 12-6 (4-2, 2-1, 2-0, 4-3)
--------------------------------------------

Az Unicum Kupa végeredménye: 1. Szerbia 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Németország 3, 4. Ausztrália 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!