Száztízmillió a pincében

Dunaújváros - Nemzetközileg is egyedülálló közgyűjteményt épített az utóbbi tizenhét évben a Kortárs Művészeti Intézet. A szakemberek több mint száz millióra becsülik a gyűjtemény értékét.

Szabó Szabolcs



Befektetésnek is kiváló - az utóbbi években megsokszorozta értékét a gyűjtemény
Fotó: Kis Péter

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársai a múlt héten tekintették át a Kortárs Művészeti Intézet közgyűjteményét és regisztrálhatták, hogy nemzetközileg is páratlan kollekció van a város birtokában.

"Hogy-hogy ez a remekmű nem nálunk van?" -  kérdezték, leginkább egymástól az értékbecslést végző képzőművészeti lektorátus képviselői múlt héten a Kortárs Művészeti Intézet raktárában kutakodva. A KMI dolgozóinak válasza csak ennyi volt: Nem lehet minden nálatok! A kétszáz darabos gyűjtemény piaci értéke jelenleg 111 millió 640 ezer forint, és látva az évtizedes munka során begyűjtött aranytartalékot, a fent olvasható összeg napról napra csak tovább hízik.

A témáról még többet olvashat a keddi Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!